Transfer domena

Transfer i preusmerenje domena

Ukoliko već imate registrovan domen, kod nas možete izvršiti njegov transfer i preusmerenje. Transfer domena je promena registrara, odnosno firme ili privatnog lica koja za Vas vrši registraciju i održavanje istog. Registrar po Vašem zahtevu vrši promene na domenu kao što su njegovo preusmerenje, produžetak, aktiviranje dodatnih usluga uz domen i slično. Ako već imate registrovan domen na nekom drugom mestu, a zakupili ste neki od naših hosting paketa, preporučujemo vam da izvršite i transfer domena kako bismo olakšali kompletan rad na sajtu.

Usluga transfera domena

Transfer domena naplaćuje se po ceni istoj kao i za registraciju domena, a u cenu je uračunat sam transfer kao i 1 godina produžetka registracije domena koja se računa od dana završetka transfera.
Važna napomena: Transfer domena NE MOŽE se vršiti 60 dana po registraciji domena ili ako je do isteka domena ostalo manje od 10 dana.
Transfer domena možete poručiti ovde.

Preusmerenje domena

Preusmerenje ili preseljenje domena podrazumeva promenu DNS-ova domena u smislu usmerenja na neki drugi hosting. Preusmerenje ne znači i transfer. Preusmerenje domena je besplatno, a vrši se isključivo po zahtevu vlasnika domena. Ukoliko ste registrovali domen na nekom drugom mestu, a zakupili hosting kod nas, neophodno je da se izvrši preusmerenje domena na naše DNS-ove kako bi se sajt video.
Važno je da znate da je za završetak preusmerenja potrebno 24 do 48 sati da bi ono kompletno bilo izvršeno.
Kada je reč o nacionalnim domenima, preusmerenje traje nešto duže. Od trenutka odobrenja preusmerenja domena takođe treba da prođe 24 do 48 sati da bi proces kompletno bio izvršen.