Seo optimizacija

SEO optimizacija

SEO optimizacija web stranica za pretraživače (eng. search engine optimization) podrazumeva skup aktivnosti koje se preduzimaju na web sajtu u cilju što boljeg pozicioniranja za određene ključne reči u rezultatima pretrage.“

PopArt Studio Organska SEO

SEO optimizacija – Profesionalna izrada sajtova nije dovoljna kako bi Vas sajt bio posecen. Prvo je potrebno da posetioci na rezulatte pretrage i pronadju Vas web sajt. Postoji ogroman broj pretrazivaca kao sto su Google, Yahoo!, Live, MSN, Ask, kineski Baidu, ruski Yandex i Rambler dok i Americkog Googla postoji u 100 varijanti, kao sto su Google.rs, Google.uk itd…

SEO eksperti

SEO eksperti PopArt Studija omogući će da se što bolje rangirate na pomenutim pretraživacima, pre svega prijavom na iste, sajt mapom, prijavom na direktorijume kao sto su DMOZ i ostalim tehnikama koje ce doprineti da Vaš sajt prvo bude indeksiran od strane pretraživaca, tj. da udje u njihovu bazu, a potom i da dobije sto bolju poziciju. Ukoliko zelite da se sto ozbiljnije posvetite svom biznisu SEO optimizacija je nezaobilazna. Internet je vec uveliko u svetu postao medij koji pretenduje das postane najdominantniji. Dnevno je nemoguce da toliko ljudi procirkulise kroz Vasu firmu i vide cime se bavite koliko je to moguce na internetu, te da bi se stvorila cvrsta i dobra pozica neophodna je SEO optimizacija kao skup tehnika sa ciljem unapredjenja posete i pozicije.

Glavni cilj optimizacije sajta

Glavni cilj je da bi vaš sajt privukao što više kvalitetnih posetilaca sa internet pretraživača, tj. onih posetilaca, kojima je Vaš sajt i namenjen. Najbitnije je da izabrati odgovarajuće ključne reči. Razmišljate sa pozicije Vaših potencijalnih posetilaca.. šta bi ste Vi na njihovom mestu upisali u pretraživač kad bi tražili temu sa Vašeg sajta.

SEO analiza Vašeg postojećeg sajta i konkurencije

SEO analiza počinje sa procenom kvaliteta Vaših ključnih reči. Postoje alati uz pomoć kojih možemo da proverimo koliko je pretrage bilo za neku ključnu reč u proteklom periodu. Proveravamo koliko je teško plasirati se medju prvih 10 za izabrane ključne reči i na koji način.

Zašto je Vašoj internet prezentaciji potrebna web optimizacija sajta?

Bez obzira da li Vaš sajt obezbedjuje informacije, proizvode, usluge, najveći deo posetilaca će koristiti pretraživače da bi Vas pronašli. (Kod dobro optimizovanog sajta posećenost je preko 80% posetilaca sa pretraživača. Promet na internetu je većinom vodjen na osnovu rezultata pretrage na komercijalnim pretraživačima, kao što su Google ili Yahoo. Ako se Vaš sajt ne pojavljuje u ovim pretraživačima kada se u njih ukucaju ključne reči vezane za tematiku Vaše internet prezentacije, Vaš sajt gubi neverovatan broj potencijalnih posetilaca.