Prelom omot knjige

Prelom i omot knjige

Dizajn korica ili dizajn omota knjige treba na kreativan način da predstavi srž knjige. Vrlo je bitna namena/oblast knjige kao i kojoj je populaciji namenjena. Deblji kartoni kao i razne vrste završne grafičke obrade korica kao što su utiskivanje i sl. doprinose kompletnom utisku o knjizi i time utiču na potencijalnog kupca.

Dizajn korica

Dosta kupaca će se pri dvoumljenju između nekoliko sličnih knjiga upravo zbog dizajna omota knjige odlučiti na kupovinu one najlepšeg dizajna. Prelom knjige predstavlja slaganje teksta, slika i grafičkih elemenata u okvire stranica definisanog formata i snimanje na elektronskom medijumu. Prelom knjige može biti jednostavan, što je i najčešće, a može biti i dosta komplikovaniji (kreativniji), u zavisnosti od namene knjige.

Kreativan i orginalan dizajn knjige

Na našem tržištu često se pod jednostavim prelomom podrazumeva oskudni dizajn, što ne mora biti slučaj. Mali ali kreativni i sofisticirani detalji zaokružiče kompletan utisak o knjizi. PopArt tim je tu da svojom kreativnošću Vašu knjigu izdvoji među mnoštvom drugih.
Postoje 2 programa koji se koriste za prelom knjige, Quark i InDesign. PopArt Studio koristi program koji je kvalitetniji i zastupljeniji na tržištu, dolazi iz Adobe paketa, softver InDesign. PopArt tim će za Vašu knjigu kreirati korice koje će idejnim rešenjem privući pažnju potencijalnom kupcu a pri listanju knjige i zadržati pažnju.