Dizajn memoranduma

Grafički dizajn memoranduma

Memorandum predstavlja list papira, A4 formata, gde se nalaze osnovni podaci Vaše firme. Jedno od pravila poslovne komunikacije jeste da svaka firma ima originalni memorandum. Memorandum se sastoji od gornjeg zaglavlja gde se obično nalaze logo, naziv firme, bankovni računi, PIB i matični broj. U donjem zaglavlju nalaze se adresa, brojevi telefona firme, e-mail i adresa web sajta. Na sredini memoranduma može se naći vodeni žig logoa vaše firme.

Memorandum je neophodan za dobar renome

Memorandum je deo korporativnog identiteta firme, čiji su glavni elementi, pored memoranduma, logo i vizit kartica. Dizajn memoranduma se na osnovu štampanja deli na 2 grupe: memorandum koji možete odštampati na običnom, kancelarijskom InkJet štampaču i na one koje morate štampati u štampariji. Razlog tome je da li je se dizajn nalazi i na ivicama papira ili ne. Ako se nalazi na ivicama papira memorandumi se štampaju na tabaku koji se kasnije reže na A4 format.

Dizajn memoranduma

Osim izrade dizajna memoranduma koji ćete štampati, PopArt STUDIO izrađuje i Microsoft Word templejt, sa kreiranim dizajnom, koji se koristi u inernet komunikaciji sa klijentima. U zavisnosti od Vaših želja, PopArt tim će svojim umećem formirati jednostavan, ali sofisticiran memorandum, koji će ostaviti dobar utisak u Vašoj poslovnoj komunikaciji.