Link kampanja

Link kampanja – SEO Link kampanja

Jedan od najbitnijih faktora koji će odrediti da li će se vaš sajt rangirati na web pretraživačima je nesumnjivo građenje link kampanje. Ovo se može objasniti kao mera „koliko kvalitetnih dolaznih linkova vode ka nekom konkretnom sajtu“. Web pretraživači su naklonjeni ovom konceptu. Široka link kampanja mora biti izvršena kako bi se dobro rangirali. Razlog zbog čega su linkovi veoma bitni kao i dobar indikator pozicioniranja na web pretraživačima je veoma jednostavan. Popularnost linka može drastično da poveća promet ka konkretnom sajtu. Ne samo da će promet biti prebačen sa linkujućeg sajta, već i Google Pagerank koji meri važnost i relevantnost sajta. Ova mera se ocenjuje izmešu 0 do 10. Što veći Page Rank, jači je sajt.

Link kampanja je nezaobilazna stavka

Link kampanja je nezaobilazna stavka ukoliko želite da promovisete svoj biznis profesionalno. PopArt Studio nudi svojim klijentima razne metode link kampanja kao što je prijavljivanje na direktorijume, pisanje sadržaja i višestruko dodavanje na socijalne mreže itd. Ovo su metode koje će pojačati rangiranje Vašeg sajta.

Značaj linkova za optimizaciju

Stvari koje algoritmi pretraživača smatraju važnim prilikom evaluacije jačine linkova su sledeće:

  • Page rank stranice na kojima se Vaš sajt pojavljuje
  • Tekst sa kojim je linkovano. Na primer, bolje je koristiti ključnu reč prilikom linkovanja, nego naziv vaše firme
  • Popularnost sajta koji linkuje ka vama. Ta ‘popularnost’ je nasleđena, linkovi koji dolaze sa autoritativnih sajtova sa dobrom reputacijom su moćniji
  • Tematska relevantnost sajta koji promoviše Vašu uslugu ili proizvod igra veliku ulogu u određivanju kvaliteta linka

Prilikom optimizacije sajta naš fokus je na sledećim principima:

  • Ispravna struktura sajta, meta tagovi, header tagovi, statičke strane, opis url-a i dobro konstruisana mapa sajta
  • Kvalitetan sadržaj napisan tako da govori o temi sajta, ali ne veštački napunjen ključnim rečima kako bi prešao pretraživače
  • Redovno ažuriran sadržaj. Nešto zbog čega će se pretraživač neprekidno vraćati
  • Jaka link building kampanja bazirana na motou ‘kvalitet pre kvantiteta’

Metoda dolaznih linkova je daleko najbolja metoda za pojačavanje rangiranja, ali teška za implementaciju jer ne koristi onom ko linkuje ka vama. Prednost ovakvog načina link kampanje je u tome što web pretraživači više cene jednosmerne dolazne linkove od recipročnih linkova. Razlog za to je što su povratni linkovi mnogo lakši za implementaciju. Ukoliko je neki sajt voljan da linkuje do Vašeg sajta i ne zahteva da vi linkujete ka njegovom, to znači da je Vaš sajt mnogo važniji i relevantniji i upravo tako to posmatraju i web pretraživači i na taj način računaju važnost i relevantnost nekog sajta.

PopArt Studio veoma vodi računa gde linkujemo i ko linkuje ka vama. Svi sajtovi i direktorijumi na koje linkujemo su prepoznatljivi, relevantni u vašoj oblasti posla i dobrostojeći su u web pretraživačima. Link kampanja i link building je jedno od najbitnijih delova optimizacije sajta za web pretraživače (SEO). Sa profesionalnom link kampanjom možete ostvariti svoje ciljeve.
Mnogi tvrde da su vam potrebne stotine linkova koji će vam pomoći da se dobro rangirate na Google-u. Ovo je delimično istinito.

Relevantni linkovi

Linkovi su veoma bitni sami po sebi kad se Vaš sajt razvije. Pre svega, link mora da bude relevantan, kako bi se mogao okarakterisati kao dobar link. Svaka delatnost ima neku temu, tako na primer, ako Vaš sajt nudi novčane pozajmice, to znači da se sajt nalazi u finansijskoj delatnosti. Kada ste uspostavili temu sajta, veoma je bitno da razmortite koliko linkova će se nalaziti na vašoj stranici. Linkove koji će vam obezbediti veću vrednost sajta, imaju dobar Pagerank.