Dizajn banera

Izrada banera – dizajn

Baneri su dugo vremena najrasprostranjeniji način oglašavanja na Internetu. Predstavljaju atraktivne oglase u obliku statične slike ili animacije, čija je uloga da zaintrigira posetioca i posluže kao dolazni linkovi prema Vašem web sajtu.

Baner se takođe može posmatrati i kao oglasni prostor koji je sastavni deo neke web stranice, unutar kojeg oglašavač može objaviti bilo koji sadržaj koji se inače sme objaviti na Internetu. Dimenzije banera možete birati iz standarda (120 x 60, 160 x 60, 180 x 150, 400 x 240, 250 x 250, 336 x 280, 468 x 60) ili pak po meri, sve u zavisnosti od toga koliko prostora imate za reklamu.

Svrha reklamnih banera

Oglašavanje na Internetu putem reklamnih banera, je siguran put do povećanja prodaje. Baneri se mogu koristiti za više namena, kao što su:

  • Povećanje prodaje proizvoda ili usluga, profita
  • Obaveštavanje potrošača o novim proizvodima / uslugama ili specijalnim ponudama
  • Distribucija informacija
  • Omogućavanje ljudima da zapamte ime Vaše firme (brendiranje)

Vrste banera

Razlikuju se dve osnovne vrste reklamnih banera:

  • Statični baneri (obicno JPG ili GIF format)
  • Animirani baneri (GIF ili FLASH)

Reklamne kampanje

Branding kampanja – služi za izgradnju brenda Vaše kompanije ili proizvoda i omogućava prepoznatljivost na tržištu. Ove kampanje mogu voditi firme koje su već poznate javnosti ili firme koje se sa svojim imenom tek probijaju na tržište, a imaju novca za dužu kampanju. Cilj ove kampanje je da se stvori prepoznatljivost na tržištu i da bude lako zapamćeno.

Click-through kampanje – se koriste onda kada ne želite da promovišete svoj brend, već konkretan proizvod ili uslugu na najdirektniji način. Tu su u pitanju, akcije, specijalni popusti, promocije, prodaje, aukcije, itd…

Izrada banera svih dimenzija, namena i različitim tehnolgijama. Izrada flash banera je poprilično popularna u svetu i kod nas. Dobar baner moze da privuče posetioce i poveća posetu Vašeg sajta. Dizajn banera igra veliku ulogu u prezentovanju Vašeg biznisa. Mogući su baneri u različitim formatima, kao što su gif, jpg, swf tj. flash baneri itd. Ukoliko planirate kampanju u povećanju posete i izradu banera, PopArt Studio je svakako pravo mesto za Vas.