Posted by Komentari su isključeni na 5 unikatnih načina da povećate posećenost vašeg bloga Blogovanje

Danas se ne povećava posećenost bloga plaćanjem ili razmenom linkova kao pre. Potrebno je da se fokusirate na kreiranje kvalitetnog sadržaja koji je koristan za posetioce.

Sadržaj treba da reši glavne problem sa kojima se suočavaju vaši čitaoci. Trebao bi da bude specifičan i relevantan za publiku. Ako se držite ovoga, vaša publika će početi da veruje vašem sajtu i posećivaće ga redovno tražeći novi sadržaj. Oni će se i angažovati sa vama, što će vam pomoći da unapredite svoj blog.

Do tada, ovo su pet načina na koji možete da povećate posećenost vašeg bloga.

Kreirajte kvalitetan sadržaj i pominjite druge blogere

Vaš blog je glavno mesto za komunikaciju sa vašom publikom. Ako je glavna namena vašeg bloga promovisanje vašeg biznisa, Vas, ili nekog proizvoda ili usluge, onda je potrebno da se fokusirate na kreiranje kvalitetnog sadržaja za čitaoca. Samo se fokusirajte da pružite čitaocu informacije koje će mu biti interesantne za čitanje, bez prevelike strategije oko toga. Tražite aktuelne teme iz različitih oblasti i kreirajte zanimljiv sadržaj na te teme. Vaša publika ne samo da će dolaziti ponovo na vaš blog tražeći novi sadržaj, već će i deliti vaše postove sa prijateljima. Možete ih citirati ako mislite da je takva informacija zanimljiva za čitaoce ili im samo pomenite imena u postu. To kreira dobre veze između blogera i moglo bi uzvratiti uslugu. Pomaganje drugima je jedan od načina da se poveća posećenost bloga.

Delite vaš blog na društvenim mrežama

Oko ovoga nema razmišljanja, ali ne treba biti ignorisano. Vaši čitaoci se nalaze na Facebook-u, Twitter-u, Google+ -u i Linkedin-u. Prikažite im vaše postove. Nakon što kreirate vaš post, možete podeliti link posta preko Facebook-a ili Twitter-a i omogućiti vašim prijateljima ili pratiocima da komentarišu. Ovo će izložiti vaše blogove hiljadama korisnika društvenih mreža i samim tim dovesti do povećanja posećenosti na vašem blogu.

Omogućite praćenje vaših postova

Možete koristiti RSS feed ili prijaviti blog na sajtove sa velikom posećenosti gde je to omogućeno. Prijavljivanje vaših blog postova na sajtove sa velikom posećenosti će sigurno izložiti vaš blog većem broju čitaoca. RSS feed omogućuje vašoj publici da prate vaš blog bez bookmark-ovanja vašeg bloga. Čitaoci treba samo da otvore svoje RSS čitače i svi vaši postovi će biti prikazani tamo. Prijavljivanje bloga na sajtove sa velikom posećenosti će popularizovati vaš blog, što će doprineti većoj kreditabilnosti koja dovodi do veće posećenosti vašeg bloga.

Uključite vaše čitaoce

Nakon što objavite vaš blog, potrebno je da zamolite vaše čitaoce da ostave komentar nakon što pročitaju blog. Istraživanja pokazuju da će većina ljudi uraditi ono što ih zamolite, pa će komentarisati tamo gde i ne bi da ih niste zamolili. Pročitajte sve komentare i pokušajte da odgovorite na njih. Čitaoci će se osećati vrednije i poštovani od strane blogera sa kojima sarađuju. Nastaviće da posećuju vaš sajt u potrazi za novim sadržajem i pružiće vam podršku. Ovo će takođe doprineti izgradnji poverenja sa vašim čitaocima.

Koristite Pinterest “Individual” ili “Group Board”

Pinterest omogućuje blogerima da objavljuju postove na individualnim tablama ili da sarađuju tako što objavljuju blogove na “contributor boards”. Glavna prednost objavljivanja bloga na “contributor board” je to što je blog izložen i ostalim saradnicima. Ti saradnici isto imaju svoje pratioce koji će videti vaš blog, što će dovesti do povećanja posećenosti vašeg bloga.

Suština

Vaš blog će privući više čitaoca ukoliko je dobrog kvaliteta. Pre svega, to treba da bude glavni cilj. Stoga, bitno je više se fokusirati na kvalitet nego na prodaju vašeg proizvoda ili promovisanje vašeg biznisa putem bloga. Takođe treba da se umrežite sa drugim blogerima i ostvarite dobre veze sa njima. To će vam pomoći da dobijete nove ideje kako da povećate posećenost vašeg bloga.